Silkeborghus er et selvejende boligbyggeri.
Huset blev bygget i 1960. Oprindeligt med 80 lejligheder (1-værelses, 2-værelses og 2½-værelses). Gennem de sidste år er der sket sammenlægning af 1- og 2 værelses lejligheder, så huset nu også har 3 værelses lejligheder.

Lejlighederne
Huset har:
12 stk. 1-værelses lejligheder, ca. 53 m2
36 stk. 2-værelses lejligheder, ca. 73 m2
8 stk. 2½-værelses lejligheder, ca. 99 m2
12 stk. 3-værelses lejligheder, ca. 125 m2
Arealerne er ifølge BBR-register, hvor der er medregnet andel af repos, altangange m.v.

Silkeborghus har 68 lejligheder fordelt på 14 etager i 2 elevatoropgange. Der er en smuk og enestående udsigt over byen og til Himmelbjerget!
Alle lejligheder har fra stuen en enestående udsigt mod vest. Her er der adgang til egen lille altan.
Fra repos er der adgang til østaltanen.
Rundt om hver etage løber altanen og der forefindes brandtrappe.
I stueetagen forefindes fællesarealerne med administrationskontor, møntvaskeri, restaurant, storkøkken, stor fælles pejsestue, gæsteværelser og diverse selskabslokaler.
I husets kælder er der mulighed for at leje kuffertrum og dobbeltskabe.
Til huset er der garager og carporte, der kan lejes. Endvidere er der et mindre parkanlæg med mange hyggekroge til beboernes frie afbenyttelse.

Silkeborghus ligger få hundrede meter fra Gudenåen og med Museum Jorn som nærmeste nabo. Skoven “Indelukket” ligger lige uden for døren og centrum er i gåafstand fra Silkeborghus.
Der er også gode bybusforbindelser til byen.

Husdyr må ikke permanent holdes i lejlighederne.

Kostforplejning
Som beboer i Silkeborghus forpligter man sig til at spise/købe 1 måltid om dagen. Aktuelle priser ses på siden “Restauranten”. Som beboer i Silkeborghus har du mulighed for at købe en lang række tilkøbsydelser i restauranten til meget fordelagtige priser, ligesom du har mulighed for at afholde såvel mindre som større arrangementer/selskaber.

Udlejning
Henvendelse om lejebolig rettes til administrationskontoret (Se også under kontaktside/venteliste).
For at blive lejeberettiget, købes en obligation, der giver retten til at bebo den pågældende lejlighed.
Som beboer i Silkeborghus har man mulighed for at ønske anden lejlighedsstørrelse. Man skal dog som udgangspunkt have boet i Silkeborghus i min. 2 år før dette er muligt.

Det koster 150 kr. at blive oprettet på ventelisten. Efterfølgende koster det 150 kr. årligt. Gebyret skal indbetales på reg.nr. 7170 kontonr. 2024432.